contador de visitas gratis AMICS UAB-Ciberseguretat: protecció local contra amenaces globals

Ciberseguretat: protecció local contra amenaces globals

El proper dijous 30 de març a les 20h celebrem el sopar “Ciberseguretat: protecció local contra amenaces globals”, que girarà entorn dels reptes i tendències actuals en ciberseguretat. La ponència estarà a càrrec de Tomàs Roy Català, Director de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

Roy Català és enginyer superior en Telecomunicacions per la UPC, enginyer superior en Electrònica pel Politècnic de Torí a Itàlia i llicenciat en Ciències de l'Educació per la UNED. També té un màster en Funció Gerencial a les Administracions Públiques per ESADE, un màster interuniversitari en Analista d'Intel·ligència per la UAB i un postgrau en Innovació i Design Thinking pel MIT dels Estats Units. Roy Català compta amb més de 20 anys d’experiència treballant en diferents posicions relacionades amb la ciberseguretat, com per exemple exercint com a directiu de Ciberseguretat i Privadesa a FIAT GM POWERTRAIN o com a director executiu del CESICAT.

A dia d’avui la ciberseguretat s’ha convertit en un tema que afecta pràcticament a qualsevol empresa, i més encara a aquelles que operen en el món digital. Per altra banda, les institucions i governs arreu del món estan treballant i invertint constantment per situar la ciberseguretat com a una prioritat en els seus plans de govern i pressupostos. I és que protegir els actius disponibles a través d'internet i els sistemes i xarxes informàtiques dels ciberatacs, es considera vital per al correcte funcionament i l'estabilitat d'una nació.

Per aquest motiu, és necessari establir una estratègia nacional de ciberseguretat que estableixi les prioritats i el pla d’acció a seguir per comprendre i gestionar els riscos. En alguns països, se centra l’estratègia a protegir els riscos crítics de la infraestructura, mentre que en d’altres poden enfocar-se a protegir les dades i la informació relacionades amb la propietat intel·lectual.