contador de visitas gratis AMICS UAB-Dia d'Àfrica

Dia d'Àfrica

El Dia d'Àfrica se xelebra el 25 de maig de cada any, amb l'objectiu de donar a conèixer les necessitats a les quals es segueixen enfrontant tots els països del continent. Tanmateix, busca reivindicar tots els avenços socioeconòmics que s'han assolit, incloent-hi el final del colonialisme. 

L'origen d'aquesta celebració té les bases al Congrés dels Estats africans de l'any 1958, on es van congregar representants de diferents països. Durant aquesta cita, es va mostrar la determinació d'aquests pobles a alliberar-se de la colonització estrangera. 

Aquell mateix dia es va proposar la celebració d'un Dia de la Llibertat Africana i, a partir de llavors, es van seguir efectuant les trobades entre els diferents caps d'Estat del continent africà. Aquí neix la Organització per a la Unitat Africana el 25 de maig de 1963, que posteriorment va passar a ser el Dia d'Àfrica

El continent està format per 55 països, i hi conviuen més de 2.000 ètnies diferents. També conté els 10 països més pobres del món, i una població molt jove: el 47% del total d'habitants té menys de 18 anys. 

Àfrica és la gran desconeguda, però està plena d'indrets meravellosos. Feliç diada!