contador de visitas gratis AMICS UAB-Les aplicacions de la llum de sincrotró

Les aplicacions de la llum de sincrotró

El proper 24 de gener es realitzarà el channel "Les aplicacions de la llum de sincrotró" a les 16 hores, per streaming des del nostre canal de YouTube.  

El Sincrotró ALBA és una infraestructura científica de tercera generació ubicada a Cerdanyola del Vallès (Barcelona). A més a més, és la infraestructura més important de la zona del Mediterrani. Al seu interior es troba un complex accelerador d'electrons que ajuda a produir llum de sincotró. Aquesta energia és de 3GeV que s'aconsegueix mi, permet visualitzar l'estructura atòmica i molecular dels materials i estudiar les seves propietats. Altrament, gràcies a l'ALBA es generen unes 6.000 hores de llum anualment.

Comptarem amb la moderació de Ramon Pascual, antic rector de la UAB, i fundador del sincrotró d'Alba i AmicsUAB i les ponències de Caterina Biscari, directora del sincrotró d'Alba; Miquel Bosch Padrós, enginyer físic, doctorand a IBEC, membre de Neurones Fregides i del podcast de ciència La Quarta Llei de Newton,  Silvia Gil Duran, Investigadora en Oncologia de l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí i Cristy Medina, investigadora predoctoral del programa Sostenibilitat en biosistemes de l'IRTA.

Segons s'explica al web del Sincotró ALBA "L'energia del feix d'electrons que es genera a l'ALBA és de 3 GeV i s'aconsegueix mitjançant la combinació d'un accelerador lineal (LINAC) i un propulsor de baixa emitància i màxima potència col·locat al mateix túnel que l'anell d'emmagatzematge. El Sincrotró ALBA té un perímetre de 270 metres i 17 trams rectes disponibles per a la instal·lació de dispositius d'inserció".

Si voleu saber-ne més i preparar-vos pel channel us deixem a continuació un vídeo del Sincotró ALBA on us expliquen com funciona.