contador de visitas gratis AMICS UAB-La Festa AmicsUAB 2021 retrà homenatge als hospitals universitaris

La Festa AmicsUAB 2021 retrà homenatge als hospitals universitaris

AmicsUAB oferirà un petit obsequi als hospitals universitaris per commemorar la seva tasca durant la Pandèmia. Vicent Fonollosa degà de medicina de la UAB farà una explicació de les diferents activitats de la facultat i els hospitals adscrits a la UAB. I el rector Javier Lafuente donarà l'obsequi als representants dels hospitals Vall d'Hebron, Sant Pau, Germans Trias i Pujol, Parc Taulí i Hospital del Mar que formen l'anella hospitalària de la universitat.

La festa, que vol celebrar l'aniversari de l'entitat i commemorar les relacions amb la Universitat Autònoma de Barcelona i els seus socis i col·laboradors, se celebrarà el pròxim 18 de novembre a les 19 hores a Casa Convalescència. L'entrada està oberta a tothom, tot i que és necessària la inscripció prèvia. L’acte també es podrà veure en directe pel YouTube d’AmicsUAB.

Homenatge a Antonio Franco

A l'inici de l'acte també es farà un minut de silenci per Antonio Franco, exdirector del Periodico i expresident d'AmicsUAB. I el doctor Miquel de Moragas, director de l'Institut de la Comunicació de la UAB farà un petit discurs dedicant unes paraules a aquest gran periodista.

El sincrotró d'Alba premiat com a col·lectiu UAB 2021

L'entitat també entrega un premi de reconeixement als col·lectius de la UAB que treballen per millorar el servei de la Universitat. Aquest any el guanyador a estat el sincrotró d'Alba, la infraestructura científica de tercera generació més important de la zona del Mediterrani. Es tracta d'un complex d'acceleradors d'electrons per produir llum de sincrotró, la qual permet visualitzar l'estructura atòmica i molecular dels materials i estudiar les seves propietats.

Homenatge a Arcadi Oliveres per la seva trajectòria

AmicsUAB atorgarà el Premi Amic dels Amics, felicitant la trajectòria professional, al difunt Arcadi Oliveres. L'entitat vol recordar i honorar les accions del doctor en Economia i activista social, i entregarà el premi a la seva família durant la cerimònia. 

Berta Gutiérrez i Maite Paramio guardonades amb el premi Amic dels Amics

A la celebració s'entreguen tres premis Amic dels amics destinats a persones que han tingut trajectòries destacades en relació amb la Universitat. Aquest any també s'han entregat a Berta Gutiérrez, directora de l'Institut de Ciències de l'Educació des de 1980 fins al 1987, i a Maite Paramio, doctora en biologia de la reproducció de les espècies remugants i directora del grup de recerca Biotecnologia Embrionària de les Espècies Ramaderes.

El reconeixement Amic de les Biblioteques serà per Bonaventura Bassagoda

El servei de biblioteques de la UAB també fan entrega d'un premi destinat a persones que han contribuït amb el seu patrimoni o temps a les biblioteques de la Universitat. L'historiador d'art Bonaventura Bassagoda serà el guanyador del premi amic de les Biblioteques.

Col·laboradors de la festa

La celebració comptarà amb la presentació de Pere Bosch, Periodista i presentador dels Matins de TV3. I amb l'actuació del Cor de Cambra de la UAB, que tornarà a fer actes presencials oferint 3 cançons a la festa d'AmicsUAB, entre elles l'himne universitari "Gaudeamus igitur".