contador de visitas gratis AMICS UAB-La Xarxa Vives aprova una carta per enfortir la cultura a les universitats

La Xarxa Vives aprova una carta per enfortir la cultura a les universitats

Una seixantena d'experts i expertes de les universitats que formen part de la Xarxa Vives ha elaborat un document per establir estratègies comunes amb l'objectiu d'enfortir la política cultural a les institucions universitàries. La carta aprovada considera la cultura com "una funció irrenunciable de les universitats".

Les rectores i els rectors de les 22 universitats que formen part de la Xarxa Vives han aprovat la Carta d'universitats i cultura, un document que estableix estratègies en la política cultural de les institucions d'educació superior.

El document aprovat pel consell general de la Xarxa Vives d'Universitats és fruit d'un procés d'anàlisi i debat al voltant de la dimensió cultural de les universitats en què han participat més de seixanta expertes i experts dels òrgans de govern o dels equips responsables de la gestió de l'àmbit cultural de les universitats.

La filosofia de la carta consisteix en considerar la cultura com "una funció irrenunciable de les universitats, com ho són la docència i la recerca". El text estableix sis àmbits d'actuació per desplegar l'estratègia cultural comuna: educació i formació cultural, recerca i divulgació del coneixement, creació i programació cultural, conservació i divulgació del patrimoni material i immaterial, universitat en l'ecosistema cultural local i dimensió digital de la cultura.

Més informació: Carta d'universitats i cultura

Notícia original a la sala de premsa de la UAB