contador de visitas gratis AMICS UAB-JORNADA DE DEBAT

JORNADA DE DEBAT

El 1986 s’aprovava la llei general de Sanitat espanyola, que enguany celebra els seus trenta anys. Per aquest motiu, l’Associació d’Amics de la UAB, en col·laboració amb la Secció d’Economia de l’Ateneu Barcelonès, la Fundació Ernest Lluch i el Diari de la Sanitat, van organitzar el 9 de novembre un debat titulat: ‘Llei General de Sanitat: gestió i finançament’, a l’Ateneu Barcelonès.

La llei va ser el primer pas en la construcció del Sistema Nacional de Salut espanyol, un dels assoliments més importants de la recent història democràtica, que va representar la universalització de l’atenció sanitària. Va ser impulsada pel Ministeri de Salut i Consum del primer govern socialista, amb Ernest Lluch com a ministre.

En el context de crisi actual, la universalització de l’atenció s’ha vist perjudicada, sobretot després de l’entrada en vigor del Reial Decret Llei 16/2012 de mesures urgents per a la sostenibilitat del sistema sanitari, que va suposar la retirada de la targeta sanitària a més de 800.000 persones. La norma té una aplicació molt desigual a les diferents comunitats autònomes, en el cas de Catalunya, per exemple, el Parlament ha de debatre un projecte de llei per assegurar la universalitat de la sanitat.

 

Ponències:

David Elvira, director del Servei Català de la Salut. Va ser director general de Recursos Sanitaris durant els anys 2009 i 2010 i cap del Gabinet d’Informació i Estratègia entre el 2007 i el 2009. Llicenciat en Economia i Empresa per la Universitat Pompeu Fabra i màster en Economia Aplicada per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha desenvolupat activitats de recerca en l’àmbit de l’avaluació econòmica de serveis sanitaris i ha estat consultor en àrees com la gestió i la planificació sanitàries i l’avaluació econòmica de fàrmacs i serveis sanitaris.

 

Juli de Nadal, metge internista, doctor en Medicina. Acadèmic de l’Acadèmia Europea de Ciències i Arts i de la Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona. Va ser el cap  del Gabinet Tècnic del ministre Ernest Lluch. I és autor del llibre 'La construcción de un éxito. Así se hizo nuestra sanidad pública" (Edicions La Lluvia).

 

Moderació:

Josep Carles Rius, periodista i editor del Diari de la Sanitat.

 

 

 

  Flyer de l'acte
Fotografies
Notícia a El Diari de la Sanitat
Vídeo

 

 

 

En col·laboració amb: