contador de visitas gratis AMICS UAB-Ramón Gràcia

Ramón Gràcia

Ramón Gràcia Vallès va néixer a Sabadell, el 1940. Va fer la primària i el batxillerat a Santa Maria del Colell, un internat de Banyoles que havia sigut una presó-xeca durant la guerra. Allà va passar un règim disciplinari molt dur. Els monjos van convèncer al seu pare que estudiés batxillerat en comptes de comerç, deixant de banda la idea de continuar amb la Camiseria familiar.

Entre 1958 i 1963, després d'un any sabàtic i un any a l'institut Milà i Fontanals, va estudiar Ciències Econòmiques a la Universitat de Barcelona. A mitjans de carrera va poder fer un "stage" de tres mesos a Nova York amb l'AISEC, treballant per l'asseguradora "Great American Insurance Company" on va tenir el primer contacte amb les fitxes perforades. Allà es va comprar el llibre "Simbolic Logic" amb el que va basar la seva tesi doctoral, anomenada "Les xarxes relatives" i més tard inspiraria la creació de la seva pròpia empresa Logic Control.

Però la seva carrera professional va començar el 1965 a la Mútua Sabadellenca, i a la Cambra de Comerç. A finals dels setanta va ser elegit president Nacional de les Joves Cambres d'Espanya. El 1974 va fundar Logic Control, una empresa dedicada a la fabricació de programes de planificació de recursos empresarials, que va arribar a tenir 21 delegacions, 120 distribuïdors i 700 empleats. L'any 2000 va vendre l'empresa a la Sage i va fundar una empresa de patrimoni familiar que va anomenar Gràcia Massaguer, en honor al seu pare, dedicada a promocions immobiliàries i lloguers de locals.

Va ser el primer president d'Amics de la UAB, on va aconseguir, d'entre altres coses, fer la fira Inter-expo 90, obrir la borsa de treball als Alumni, i crear el merchandising de l'Autònoma.

Presentació del Ramón gracia feta per Ramón Pascual:

Vídeo Resum:

Entrevista completa: