contador de visitas gratis AMICS UAB-Jordi Martínez Vilalta

Jordi Martínez Vilalta

El catedràtic Jordi Martínez Vilalta, del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia, ens explica els riscos del canvi climàtic per a la salut forestal mundial.

Algunes investigacions recents, com la realitzada pel Departament de Biologia animal, Biologia Vegetal i Ecologia de la UAB, plantegen un seguit de preocupacions sobre els riscos del canvi climàtic que afecten directament a la salut forestal mundial. Tot i que algunes dades i coneixements necessaris encara no estan a l'abast dels investigadors, han detectat una problemàtica que esdevé en l'augment de la mortalitat dels arbres com una tendència global. En aquesta investigació titulada "Riscos del canvi climàtic per a la salut forestal global: aparició d'esdeveniments inesperats d'elevada mortalitat d'arbres a tot el món" es documenten una sèrie d'esdeveniments que conclouen en una mortalitat elevada d'arbres sobtada justament després de canvis de temperatura i sequera en ecosistemes que abans es consideraven tolerants o sense risc. 

Els investigadors expliquen que "Aquests esdeveniments subratllen el fet que el canvi climàtic pot afectar els boscos amb una força inesperada en el futur. Utilitzem els esdeveniments com a exemples per destacar les dificultats i els reptes actuals per predir de manera realista aquests esdeveniments de mortalitat d'arbres i les incerteses sobre la condició futura dels boscos".