contador de visitas gratis AMICS UAB-Laura M. Lechuga

Laura M. Lechuga

Laura M. Lechuga, professora d'Investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) a l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), ens parla sobre un nou biosensor que ofereix una identificació i quantificació ràpida, en menys de 15 minuts, d'anticossos SARS-CoV-2.

L'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) ens parla sobre un nou biosensor que ofereix una identificació i quantificació ràpida, en menys de 15 minuts, d'anticossos SARS-CoV-2 directament en mostres clíniques, sense necessitat de cap amplificació del senyal. Les proves serològiques són essencials per poder garantir el control i gestió de la Covid-19. Normalment, el procediment es realitza mitjançant immunoassaigs enzimàtics o de quimioluminescència que permeten proporcionar bones sensibilitats a costa de temps de resposta llargs.

Segons comenten a l'article "Label-Free Plasmonic Biosensor for Rapid, Quantitative, and Highly Sensitive COVID-19 Serology: Implementation and Clinical Validation": Això posiciona el nostre dispositiu biosensor com una eina de diagnòstic precisa, robusta i fàcil d'utilitzar per a una serologia COVID-19 ràpida i fiable que s'utilitzarà tant en entorns de laboratori com descentralitzats per a la gestió de pacients amb COVID-19 i per a l'avaluació de pacients immunològics. estat durant la vacunació, el tractament o davant de variants emergents.