contador de visitas gratis AMICS UAB-El motí de les dones a la Barcelona de la Gran Guerra

El motí de les dones a la Barcelona de la Gran Guerra

L’Associació d’Amics de la UAB amb la col·laboració de l’Observatori per la Igualtat de la UAB celebra el Dia Internacional les Dones amb una caminada per la Barcelona de finals de la I Guerra Mundial, on el periodista David Revelles descobrirà com les dones de la ciutat es van rebel·lar per lluitar contra la fam en manifestacions multitudinàries.  

La caminada porta per títol “El motí de les dones a la Barcelona de la gran guerra. Conscienciació femenina entre espies, sexe, drogues i jazz” i serà un recorregut de dues hores per la ciutat amb David Revelles, periodista i professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. Tindrà lloc durant el mes de maig. El preu de la caminada serà de 10€ per als socis i de 15€ per als no socis.

Ara fa cent anys de la fi de la Primera Guerra Mundial, un escenari on els preus dels productes bàsics estaven pels núvols i la fam era generalitzada. Davant aquesta situació, les dones van mobilitzar-se en manifestacions multitudinàries per tota la ciutat, enfrontant-se directament amb l’exèrcit. Aquesta ruta de la mà de les dones també aproparà a altres realitats de la Gran Guerra: l’arribada de milers de prostitutes de tota Europa; com la cocaïna i la morfina es van convertir en drogues d’ús públic i desmesurat; l’eclosió dels cabarets; o l’èxit del tango i el jazz com a bandes sonores en les nits eternes de Barcelona.

Data per confirmar però ja podeu formalitzar una preinscripció: 


Caminada 9 de març

 

Altres actes per commemorar el Dia de la Dona:

Quina violència s'infligeix sobre les dones?