contador de visitas gratis AMICS UAB-Diversitats funcionals: molt camí per endavant

Diversitats funcionals: molt camí per endavant

El passat 21 de desembre el prof. Josep Maria Sanahuja, director del Centre d’Estudis i Recerca per a una Societat Inclusiva (CERSIN) va impartir la conferencia “Capacitats diferents, inclusió, junts aprenem més” dins del cicle Universitat Opina a la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí   

Gràcies a l'esforç de les persones amb diversitats funcionals, tant físiques com psíquiques, i al de les seves famílies, aquestes persones tenen avui día la posibilitat de ser inclusos en la societat de la qual formen part. Aquesta inclusió comença a l'escola i a tota l'etapa educativa i acaba amb la inserció laboral i la independència econòmica i total autonomia en bona part dels casos.

Avui dia els centres escolars es troben amb la dificultat de manca de recursos materials i de preparació de la comunitat educativa per poder fer efectiva aquesta inclusió ja aprovada als nostres parlaments.

Per altra banda, el prof. Sanahuja també trobava a faltar que aquestes persones a discapacitat funcionals tinguin una orientació laboral adequada. Curt i ras, tots nosaltres som conscients de les nostres capacitats, saben què poden fer i què no. Molts de nosaltres mai se'ns ocorreria jugar al bàsquet o fer de pilots de carrera, perquè som conscients de les nostres mancances. Doncs a aquestes persones també se'ls hauria d'acompanyar i fer-los veure que ells tampoc poden fer de tot, però sí que poden moltes altres coses segons les seves capacitats i tenint en compte la seva diversitat funcional.

En resum és molt el camí ja recorregut, però queda molt per fer.