contador de visitas gratis AMICS UAB-UO: El Noi del Sucre i l'Anarquisme a Catalunya

UO: El Noi del Sucre i l'Anarquisme a Catalunya

Emili Cortavitarte Carral ens parlarà sobre Salvador Seguí i Rubinat, conegut com El Noi del Sucre, i l’Anarquisme a Catalunya. La conferència, dins del cicle Universitat Opina, tindrà lloc el pròxim 26 d’abril a les 19 h a la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí.

Emili Cortavitarte Carral és historiador llicenciat en Història Moderna i Contemporània per la Universitat de Barcelona. És autor de El sindicalisme revolucionari: auge i decadència (1980-1945) (1999), Sense memòria no hi ha futur (2004), Movimiento libertario y educación en España (1901-1939) (2019), entre d’altres. A més, és el president de la Fundació Salvador Seguí, la qual es va constituir l’any 1986 com un Centre d’Estudis Llibertaris que reuneix documentació referent al moviment obrer, anarcosindicalista i el moviment llibertari. També té com a objectiu analitzar els fenòmens socials partint d’una òptica no dogmàtica.  

La conferència que impartirà a Rubí tindrà com a protagonista Salvador Seguí; sobrenomenat com El Noi del Sucre, va ser un dels líders del moviment anarcosindicalista a Catalunya a principis del segle XX. El seu ideari es basava en la cultura i el sindicat com a eines d’alliberació personal i col·lectiva, respectivament. Va ser retingut diversos cops amb motiu de la seva defensa de la classe obrera. El 10 de març del 1923 va ser assassinat per pistolers del Sindicat Lliure, d'orientació carlina que actuaven sota el padrinatge de la patronal catalana i amb vincles amb l'autoritat militar a Catalunya.  

 

Inscripció Universitat Opina