contador de visitas gratis AMICS UAB-La UAB reactiva l’entorn Microsoft Office 365

La UAB reactiva l’entorn Microsoft Office 365

Al llarg del dia 3 de novembre, la UAB reactivarà l’entorn Microsoft Office 365 i per accedir-hi totes les persones usuàries hauran de generar prèviament una nova paraula de pas.

El procediment de validació s’ha millorat per enfortir el sistema davant d’un altre eventual atac. Per això s’han reforçat les mesures de seguretat d’autenticació amb la implementació d’un doble factor en el nou entorn Microsoft que permetrà la prevenció activa d’incidències futures.

Tothom ha de generar una nova paraula de pas mitjançant aquest formulari, on pot canviar la paraula de pas aquelles persones que van informar a la institució d’un correu alternatiu de seguretat. Per raons de seguretat, el formulari només és accessible des de la xarxa amb cable o WiFi de la UAB –passes a seguir dins del formulari-.

En el cas que no haguéssiu informat d’un correu alternatiu , haureu de procedir de la manera següent:

  • PDI: Us haureu d’adreçar al vostre departament (cada departament decidirà quina és la persona de referència) per tal d’identificar-vos i donar les dades personals de NIU i l’adreça de correu alternatiu.
  • PAS: us haureu de d’adreçar en persona al vostre cap immediat (validador intermediari de gestió horària) per tal d’identificar-vos i donar les dades personals de NIU i l’adreça de correu alternatiu.

Si informeu de la vostra adreça de correu alternativa abans de les 14h, podreu procedir a generar la nova paraula de pas a través del formulari el dia següent.

És molt important no tornar a utilitzar paraules de pas que s’hagin fet servir amb anterioritat ni tampoc les que es facin servir en altres llocs web.

Tot i haver generat una nova paraula de pas, es mantindrà obert l’actual entorn Microsoft fins que es faci el canvi previst pel dia 2 de novembre. Cal tenir present que l’entorn Microsoft romandrà inaccessible durant unes hores que seran anunciades pel canal de Telegram de la UAB i la pàgina web.

Un cop restablert l’entorn, la primera vegada que s’accedeixi amb la nova paraula de pas, caldrà fer-ho en un navegador d’un ordinador (no a dispositius mòbils) i a través de l’adreça: https://outlook.office.com. En aquest punt heu de seguir les instruccions per ser validat en el nou sistema on estarà implementat el factor de doble autenticació.

Des de la Direcció de Tecnologies de la Informació i la Comunicació es continua treballant intensament per recuperar la resta de serveis corporatius i per restablir la normalitat amb plenes garanties en el menor temps possible.

La Universitat Autònoma de Barcelona insisteix en l’agraïment a tota la comunitat universitària pel suport i a les persones usuàries externes pels possibles inconvenients motivats per l’atac patit.