contador de visitas gratis AMICS UAB-NOU! Àlbum fotogràfic de la sortida modernisme a Terrassa

NOU! Àlbum fotogràfic de la sortida modernisme a Terrassa

El passat 24 de març pel matí, una vintena de persones van visitar les construccions i vestigis modernistes de Terrassa.
 
Aquesta visita, organitzada per l'Associació d'Amics de la UAB, va comptar amb un guia que va dur als assistents per la Terrassa del segle passat. Els assistents van trobar-se a l'Ajuntament de Terrassa, un edifici d'estil neogòtic de l'arquitecte municipal Lluís Muncunill, per continuar la visita a l'interior de la Casa Museu Alegre de Sagrera, una gran residència burgesa al centre de la ciutat.
 
Tot seguit van visitar l'exterior de la Torre del Palau, del segle XII; la Societat General d'Electricitat, també de Muncunill, així com el Mercat de la Independència, l'edifici que conserva l'estructura metàl·lica més gran de la ciutat i la Farmàcia Albiñana de l'arquitecte Joaquim Vancells (1908).
 
La ruta va continuar a la Masia Freixa, residència modernista contruïda per Muncunill i finalment va acabar a l'Antic Vapor Aymerich Amat i Jover, una antiga fàbrica tèxtil.
 
La ciutat va ser una de les ciutats catalanes i espanyoles pioneres en la revolució industrial, en l'àmbit del sector tèxtil, especialitzat en la indústria de la llana. La burgesia industrial va impulsar moviments culturals com el modernisme i el noucentisme. 
 
Consulta l'àlbum fotogràfic de la visita (clica les fotografies per veure-les en gran)