contador de visitas gratis AMICS UAB-Primera sesió Grup B30

Primera sesió Grup B30

El grup B30 va celebrar la seva primera sessió de treball el passat 23 de març amb una nombrosa assistència.

B30 és la voluntat de diversos municipis que formen part del grup impulsor d'aquest àmbit que, atenent les potencialitats del territori i la voluntat de promoure el seu desenvolupament, han acordat definir una estratègia de col·laboració entre empreses, centres de recerca, universitats, ajuntaments, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals i governs per potenciar la zona industrial i tecnològica que comprèn tot aquest eix i posicionar-la com una de les regions industrials amb més potencial innovador de Catalunya, Espanya i, amb vocació de ser-ho, del sud d'Europa.

El passat 23 de març es va celebrar la primera sessió de treball, que pretenia identificar les característiques del territori i poder marcar, en una segona fase, les estratègies de futur.

La sessió es va estructurar en tres ponències:

  • Josep Maria Carrera, redactor del Pla territorial Metropolità de Barcelona (El territori B-30).
  • Joan Trullén, director de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (L'estructura econòmica de la B-30).
  • Jordi Marquet, director general de la Fundació Parc de Recerca de la UAB (Coneixement i territori. El rol de les universitats i de les grans infraestructures científiques en el desenvolupament territorial. Prèviament, l'acte va comptar també amb les intervencions de la rectora de la UAB Ana Ripoll i de l'alcalde de Sabadell, Manuel Bustos.

Antonio Franco, president de l'Associació d'Amics de la UAB, va clausurar l'acte, que va comptar amb l'assistència de 136 persones.

Per visionar els vídeos de les diverses intervencions i de la cloenda, clica aquí

Per conèixer més coses sobre el projecte de revitalització de la B30, clica aquí

La B30 inclou diversos municipis en 50km: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, El Papiol, Granollers, La Roca del Vallès, Martorell, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Polinyà, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Parets del Vallès i Vilanova del Vallès.

Té una superfície de 355 quilòmetres quadrats, gairebé 770.000 habitants i 23.000 empreses i una ocupació total de més de 300.000 persones.