contador de visitas gratis AMICS UAB-UO: Populisme, Autoritarisme i Democràcia

UO: Populisme, Autoritarisme i Democràcia

El 27 de setembre a les 18 h es durà a terme la conferència nomenada “Populisme, Autoritarisme i Democràcia“ a la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí. John Robert Etherington, professor del Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB, serà l’encarregat de conduir la presentació dins el cicle Universitat Opina d’Amics UAB. 

Els països desenvolupats fa temps que viuen una crisi política: els nivells d’insatisfacció ciutadana amb la democràcia no han deixat de créixer. Els partits polítics de centreesquerra i centredreta, que tradicionalment han dominat l’escenari polític, han perdut pes gràcies a l’aparició i la consolidació de forces polítiques populistes i, en alguns casos, autoritàries, com ara al Brasil, als EUA, al Regne Unit, a França, a Espanya, a Polònia o Hongria. Però, què és el populisme? Per què ha sorgit amb tanta força ara? Quina relació té amb la insatisfacció envers la democràcia? La democràcia està en perill?

Aquesta conferència pretén respondre aquestes preguntes, fent referència no només a la crisi econòmica dels últims quinze anys, sinó també als reptes que suposa fer front a la crisi climàtica i al final de l’època dels combustibles fòssils.

John Robert Etherington és professor de Ciència Política a la Universitat Autònoma de Barcelona. En afegit, forma part del grup de recerca EUGOV. Va ser el primer grup de Catalunya especialitzat en govern i governança de la Unió Europea. Etherington està especialitzat en integració europea i nacionalismes. En aquest sentit, ha format part de diversos projectes de recerca com “El Parlamento Europeo y la gobernanza de las agencias de la Unión Europea” o “Percepcions de poder dels administradors públics espanyols”.

Per concloure, Etherington destaca la següent cita del filòsof i polític italià Antonio Gramsci: “La crisi consisteix precisament en el fet que el vell s’està morint i el nou no pot néixer; en aquest interregne apareixen una gran varietat de símptomes morbosos”.

Inscripció Universitat Opina Populisme, Autoritarisme i Democràcia