contador de visitas gratis AMICS UAB-UO: Una memorable trobada d’amants de la música clàssica

UO: Una memorable trobada d’amants de la música clàssica

El passat dimecres 29 de novembre es va dur a terme la conferència "Alicia de Larrocha i Victòria dels Àngels, dues grans intèrprets de la música catalana," impartida pel professor Francesc Cortès, Coordinador del Grau en Musicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, i expert en música clàssica, va reunir a una quarantena d'amants d'aquesta música, alguns autèntics melòmans, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí.Francesc Cortès va establir les coincidències entre aquestes dues grans interpretes catalanes de renom mundial i les diferències a les seves trajectòries professionals i personals. Ambdues van col·laborar al llarg de la seva trajectòria i totes dues destaquen per la seva discreció, molt professionals i serioses, i en l'àmbit musical el seu so es descriu com a net i amb una tècnica molt acurada.

Alicia Larrocha, pianista, va rebre el Premi Príncep d'Astúries del 1994 i quatre Premis Grammy, entre d'altres. També, ha deixat una escola de pianistes que continuen el que s'anomena escola catalana de piano. Per la seva banda, Victòria dels Àngels, soprano i cantant d'òpera, va ser inclosa en el llistat de les vint millors sopranos de la música de BBC Music Magazine, ocupant la tercera posició del rànquing. Tant d'Alicia com de Victòria es pot dir "es posaven al servei de l'art", va sentenciar el professor Cortès.Per concloure, va recomanar dues exposicions: una al Palau Güell i l'altra al Palau Robert de Barcelona, on es pot aprofundir en el coneixement d'aquestes dues grans intèrprets catalanes i sentir algunes de les seves gravacions.

Aquesta conferència s'engloba dins el cicle Universitat Opina que AmicsUAB organitza en col·laboració amb l'Aula d'Extensió Universitària de Rubí i la Biblioteca Mestre Martí Tauler de la mateixa vila.