contador de visitas gratis AMICS UAB-A les 10h s'inicia la votació electrònica per escollir nou rector de la UAB

A les 10h s'inicia la votació electrònica per escollir nou rector de la UAB

L'elecció per succeir la rectora Margarita Arboix per als pròxims quatre anys té lloc els dies 27 i 28 d'octubre per primera vegada amb votació electrònica. Avui, 27 d'octubre, arrenca a les 10h la votació electrònica per escollir nou rector de la UAB, i demà, dia 28, serà a les 16h. La campanya electoral finalitzarà el 28 d'octubre. La Junta Electoral General ha proclamat una única candidatura encapçalada per Javier Lafuente Sancho, catedràtic d'enginyeria química.

Javier Lafuente, catedràtic del Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental, es va llicenciar en ciències químiques, en l'especialitat de química tècnica, el 1982, i es va doctorar cum laude en enginyeria química el 1988, sota la direcció dels catedràtics Manel Poch (UdG) i Carles Solà (UAB). És director del Grup de Recerca en Tractament Biològic d'Efluents Líquids i Gasosos, Eliminació de Nutrients, i Compostos Orgànics Volàtils i Olors (GENOCOV), i director del centre de transferència tecnològica de la xarxa TECNIO de la Generalitat de Catalunya Centre Tecnològic per al Tractament Integral de les Emissions Gasoses, Efluents Líquids i Residus Sòlids (BIO-GLS). Lafuente ha treballat al Massachusetts Institute of Technology (MIT) de Boston, a l'Institut National Polytechnique de Grenoble (INP), a la Universitat de Califòrnia (UC) i a l'Illinois Institute of Technology (IIT) de Chicago. La seva recerca s'ha centrat en l'aplicació de sistemes biològics al tractament d'efluents contaminats. És autor de 141 publicacions en revistes indexades amb més de 3.500 citacions i ha dirigit 12 tesis doctorals i nombrosos projectes de final de carrera. Ha creat també dues empreses derivades (spin-off) de caràcter ambiental per a l'aplicació de tecnologies capdavanteres al tractament d'efluents. Pel que fa a la gestió, ha estat director de grup de recerca, director de Departament, i vicerector d'Innovació i Projectes Estratègics des de 2016.

Segons el calendari, la proclamació dels resultats definitius per la Junta Electoral General tindrà lloc el 6 de novembre. 

 

Més informació: Eleccions a rector o rectora 2020

Font: Sala de Premsa Universitat Autònoma de Barcelona