contador de visitas gratis AMICS UAB-AEInnova, Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental

AEInnova, Premi BBVA a la Innovació en Sostenibilitat Mediambiental

En aquesta primera edició del premi, que té una dotació de 10.000 euros, s'han rebut una seixantena de propostes procedents de pimes amb seu a Catalunya que han desenvolupat un projecte o procés sostenible.

El jurat ha atorgat el primer premi a AEInnova per ser "un projecte innovador, que contribueix a la circularitat de l'economia, aplicable i amb impacte al sector industrial, nascut de la investigació universitària". En concret, han desenvolupat una tecnologia que permet capturar la calor residual de la indústria i convertir-la en energia neta, amb dues línies d’actuació. Primer, la millora de l’eficiència energètica de la indústria, convertint la calor en electricitat i, segon, la creació d’uns sensors industrials alimentats per calor residual i que no necessiten bateries.

El premi, que ha estat convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA, pren com a referència l'Agenda 2030 aprovada per l'Assemblea General de Nacions Unides el setembre de 2015 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Per més informació, pots consultar la sala de premsa de la UAB.