contador de visitas gratis AMICS UAB-Berta Gutierrez

Berta Gutierrez

La Berta Gutiérrez va néixer el gener de 1942 a León, i vint-i-cinc anys després va decidir fer les oposicions de professora de secundària a San Sebastian, on va estar treballant durant dos anys.

El 1969 va demanar un permís d'estudis per fer una tesi doctoral a Barcelona, el que havia de durar només un any es va allargar, ja que, tot i no poder acabar la tesi doctoral, va començar a treballar en el projecte de l'ICE. Eren els anys de la reforma educativa, i la Universitat Autònoma de Barcelona acabava de néixer. L'Institut de Ciències de l'Educació es va crear com a centre experimental pilot per ajudar a crear els nous plans de "COU", tot i que la reforma educativa ja estava tancada. En aquell moment el president de l'ICE va formar un grup molt exclusiu de progressistes per tirar endavant el projecte.

L'any 1972 va rebre una beca del banc mundial per professionals per anar a estudiar a França, li interessa la semiòtica i la imatge, i els nous mitjans audiovisuals. A l'acabar el curs el 1973 va tornar a l'ICE de Sant Pau, on la van agafar pel departament de formació de professorat i circuit tancat de l'Autònoma, allà feia de tècnica de programació i ensenyava micoteaching.

El 3r director de l'ICE, Josep Grifols, la va anomenar directora adjunta, i un temps més tard, del 1980 al 1987 va ser ella la directora d'aquesta institució. Allà va fer molts projectes educatius, però els més destacables van ser la revista de les ciències, i els cursos de reciclatge de mestres del català, dels quals està molt orgullosa. Va estar vinculada amb l'autònoma durant catorze anys. Després de ser la directora de l'ICE va ser l'encarregada de postgraduats de la Comissió Europea. I més tard va treballar a l'ajuntament de Barcelona com a secretaria del consell municipal de benestar social.

Finalment es va jubilar amb 65 anys al 2007.

Berta Gutiérrez - Amic dels Amics - Festa AmicsUAB 2021 - Resum

 

Berta Gutiérrez - Amic dels Amics - Festa AmicsUAB 2021 - Entrevista Completa

Pròximament...