contador de visitas gratis AMICS UAB-L’escassetat de l’aigua al món, una visió crítica

L’escassetat de l’aigua al món, una visió crítica

El 22 de setembre a les 19 h, celebrem l'acte "L'escassetat de l'aigua al món, una visió crítica" a la biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí. David Saurí, coordinador del Grup de Recerca en Aigua Territori i Sostenibilitat (GRATS) i professor del Departament de Geografia de la UAB, serà el ponent. I Adrià Martin, director de la Biblioteca de Rubí, farà de moderador.

En cas que l'acte no es pugui celebrar a la biblioteca per raons sanitàries, es farà en directe pel nostre canal de YouTube i els assistents podran participar fent preguntes a través del nostre WhatsApp (93 581 14 90) o els comentaris de YouTube.

L'aigua és un recurs imprescindible per a la vida al planeta. Arran del creixement demogràfic i econòmic de les darreres dècades i de fenòmens com el canvi climàtic, l'aigua s'està convertint també en un recurs cada cop més escàs en moltes àrees amenaçant la nostra pròpia supervivència. Aquesta presentació tindrà com a objectiu oferir una visió crítica d'aquest escenari d'escassetat insistint en dues qüestions fonamentals. Primer, l'accés desigual a l'aigua i al sanejament per una part important de la població mundial (escassetat per a qui?) i segon el potencial de nous recursos com ara la desalació d'aigua de mar que, tanmateix, només estaran a disposició de qui els pugui pagar. Així, l'escassetat d'aigua no s'ha d'entendre simplement com una qüestió física sinó abans de tot com una qüestió econòmica i política.

Presentació:

 

Fotografies de l'acte:

L’escassetat de l’aigua al món, una visió crítica

 

Vídeo de l'acte:

Pròximament...