contador de visitas gratis AMICS UAB-La UAB mostra el seu rebuig a les violències masclistes

La UAB mostra el seu rebuig a les violències masclistes

El 25 de novembre ha tingut lloc a les 12 h, a la Sala Teatre de la Plaça Cívica, un acte institucional organitzat per la UAB amb motiu del Dia internacional contra les violències masclistes. En el que ha estat el primer acte del nou equip de govern de la UAB,  hi han intervingut el rector Javier Lafuente, la secretària general Esther Zapater i la directora de l'Observatori per a la Igualtat, Maria Prats. S'ha pogut seguir en directe per Youtube. L'acte inicia un cicle d'activitats que continúa amb una xerrrada de la periodista Cristina Fallaràs, el dijous, 26 de novembre.

L'acte ha començat amb un minut de silenci i ha continuat amb la intervenció de la secretària general de la UAB, Esther Zapater, que ha explicat que "la UAB fa aquest acte per sensibilitzar a governs, institucions i a la societat civil sobre la vulneració d'un dret fonamental i reivindicar aquest dret".

A continuació, hi ha hagut la lectura del manifest de la Comissió Dones i Ciències del CIC per part de la directora de l'Observatori per a la Igualtat de la UAB, Maria Prats. Ha tancat l'acte, el rector de la Universitat, Javier Lafuente, que ha dit que "aquest acte no hauria de tenir lloc", i que "el nou equip de govern de la universitat donarà suport i ajudarà en tot el que calgui per ajudar a erradicar de la societat aquesta violència".

Dins de l'acte, Maria Prats ha explicat també les activitats organitzades per la UAB entorn a la jornada contra la violència masclista. L'Observatori per a la Igualtat ha organitzat un cicle de conferències sobre les violències de gènere finançat amb els fons 2020 del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere impulsat pel Ministeri d'Igualtat.

Aquest cicle constarà de la xerrada de la periodista Cristina Fallarás "Ahora contamos nosotras", que tindrà lloc el dijous, 26 de novembre, així com la xerrada "La violència sexual com a projecte polític: el cas Alcasser i la construcció del terror sexual" a càrrec de la politòloga Nerea Barjola, el dia 2 de desembre. Ambdues activitats començaran a les 12,30 h i es podran seguir en directe pel canal de YouTube de l'Observatori per a la Igualtat.

Declaracions de Crue Universidades Españolas i de la Xarxa Vives d'Universitats

D'altra banda, Crue Universidades Españolas, on està integrada la UAB, ha fet públic un manifest per l'eliminació de la violència contra la dona. I, pel que fa a les polítiques d'igualtat, el consell general la Xarxa Vives d'Universitats ha aprovat una declaració institucional per valorar "amb preocupació" el resultat de l'informe El biaix de gènere en el reclutament, la promoció i la retenció del personal a les universitats, elaborat per la pròpia Xarxa, i comprometre's a una sèrie de mesures en aquest sentit.

ACTE INSTITUCIONAL (Youtube)

 

Més informació: Observatori per a la Igualtat

Font: Sala de Premsa de la UAB