contador de visitas gratis AMICS UAB-Ports de l’Estat aposta pel Deep Learning i la Visió Artificial amb All Read

Ports de l’Estat aposta pel Deep Learning i la Visió Artificial amb All Read

El comité del fons Ports 4.0, model d’innovació oberta de les Autoritats Portuàries Espanyoles per a atreure projectes disruptius d’empreses emergents, ha seleccionat la solució d’AllRead per a la traçabilitat i la monitorització de mercaderies. 

L’empresa presenta un projecte que pretén “trencar amb el statu quo de l'OCR portuari i democratitzar les solucions de traçabilitat al transport de mercaderies”. Es tracta d’una tecnologia precisa, escalable, modular i molt fàcil d’implementar a qualsevol càmera o dispositiu mòbil. Ofereix una precisió superior als OCR tradicionals gràcies a les tecnologies de Deep Learning i de Visió Artificial, sense necessitat de grans infraestructures, hardware o càmeres addicionals. 

Aquest sistema de reconeixement s’aplica a la traçabilitat, seguretat i control logístic portuari, i ofereix alta precisió incús en situacions adverses comuns a la indústria logístico-portuària (a altes velocitats, a la foscor, o amb entorns amb pols i brutícia). 

Durant els darrers anys, la Comissió Europea ha impulsat el transport ferroviari per a afavorir una transició cap a una mobilitat neta, competitiva i interconnectada. Els ports d’Espanya s’hi han sumat donant suport a tecnologies com la d’All Read, que augmenten significativament l’eficiència al transport de càrrega intermodal. 

La solució d’AllRead rep el nom de “Software d’identificació Intel·ligent de Transport Intermodal (I2TI), i permet superar les barreres financeres i tecnològiques a la seva adopció. El Port de Barcelona i la seva terminal semiautomatizada, Hutchison, han apostat pel projecte accedint a que les proves pilot tinguessin lloc a les seves instal·lacions, que han tingut uns resultats difícilment millorables: el sistema identifica en temps real els contenidors i vagons que han entrat al port per tren, amb una fiabilitat del 99%, amb tan sols dues càmeres. El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha qualificat el procés com “extraordinari”. 

El Cap de la Divisió d’Operacions a l’Autoritat Portuària de la Badia d'Algesires, Juan José Aguilar Pacheco, destaca la tasca de millora d’eficiència portuària a través de l’ús de la intel·ligència artificial: “afavoreix la reducció dels temps de pas de les mercaderies a les instal·lacions portuàries i augmenta la qualitat, seguretat i sostenibilitat de les operacions”.