contador de visitas gratis AMICS UAB-Tania Nadal, nova presidenta del Consell Social UAB

Tania Nadal, nova presidenta del Consell Social UAB

Tània Nadal va pendre possessió del seu nou càrrec com a presidenta del Consell Social de la UAB en un acte oficial on varen participar Javier Lafuente, rector de la UAB; Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat; i Gabriel Masfurroll, que ha presidit l'òrgan des del 2014 fins ara.

El Consell Social, òrgan de participació de la societat a la Universitat, col·labora en la definició de criteris i prioritats i treballa per integrar i relacionar l’activitat de la Universitat amb el sector públic, la societat civil i el món empresarial. La presidència del Consell Social és anomenada per la Generalitat de Catalunya.

Consell Social, clau per la modernització

El rector Javier Lafuente va obrir l’acte de presa de possessió tot i agraïnt a Gabriel Masfurroll la feina i la dedicació al capdavant del Consell Social de la UAB al llarg de dos mandats, així com a Tània Nadal el seu compromís a l’hora d’assumir el nou càrrec. “Estic segur que sota la seva presidència continuarà el clima d’entesa i de col·laboració necessària per a millorar la Universitat”.

Gabriel Masfurroll es va acomiadar repassant els anys convulsos que li ha tocat viure des de la presidència del Consell Social (crisi econòmica, política social, pandèmia, ciberseguretat...) i ha lamentat deixar tres assignatures pendents: canviar l’antiquada governança de la universitat, que el Consell Social sigui reconegut i que s’assumeixi que la UAB ha de fer-se càrrec de les despeses d’una veritable ciutat.

Després d’agrair les paraules de Lafuente i Masfurroll i la confiança depositada en ella pel conseller, Tània Nadal ha defensat la continuïtat en el Consell Social amb la finalitat de fomentar la transferència i contacte amb les empreses, tot i recordant que el model d’aprenentatge està canviant: la formació continuada és ja una realitat.   

Finalment, Joaquim Nadal,conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat, va tancar l’acte comprometent-se a impulsar la renovació dels consells socials de les universitats públiques catalanes per tal d’enfortir-les de cara a afrontar els reptes futurs.

Tània Nadal, una executiva amb llarga experiència 

La sabadellenca Tània Nadal es va formar al Haverford College i a la Universitat de Harvard, als Estats Units, i al Programa de Lideratge i Innovació d'ESADE. És membre de la junta directiva d’Egarsat, mútua d'accidents de treball, i del consell d'administració del grup hospitalari Clíniques Mi. Ha estat també directora general de Women's Health Institute, directora d'estratègia de la Fundació Itinerarium, directora del gabinet de presidència de Bankinter i consellera delegada de Comerzia, entre altres responsabilitats,  així mateix ha col·laborat amb entitats com la Fundació Impulsa o Cáritas. Es va incorporar al Consell Social de la UAB l'any 2014 com a representant de la Generalitat.

El Consell Social de la UAB està representat a la Junta Directiva d’AmicsUAB a través de Sònia Hernández Tejada, secretaria tècnica i directora d’aquesta entitat, amb el càrrec de vocal.