contador de visitas gratis AMICS UAB-Una quarantena d'alumnes de batxillerat de tot Catalunya, distingits als Premis Argó

Una quarantena d'alumnes de batxillerat de tot Catalunya, distingits als Premis Argó

En aquesta 18ena edició del Premi Argó -que organitza l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la UAB- s'hi han presentat 568 treballs de recerca i s'han distingit un total de 42 treballs: tres premis i 4 mencions honorífiques per a cadascun dels sis àmbits de coneixement. Els guanyadors es van donar a conèixer el dimarts, 8 de juny, i el lliurament de premis es farà el proper 29 de juny, en un acte presencial.

Un sistema de control de la gana, la papallona barrinadora del gerani, la mediatització de la política a través de Twitter, la pintura clàssica xinesa, les cel·les de combustible microbianes com a energia més neta i la poesia com a crònica de viatge han estat els temes que han abordat els sis treballs de recerca guanyadors, cadascun en el seu àmbit.

D'entre la resta de guardonats, hi ha altres temàtiques que han tractat els joves en els treballs com ara la creació de sistemes automàtics anti-COVID-19, el consum de moda sostenible per a adolescents, els efectes del Redbull en la salut, el patriarcat en l'esport dels adolescents, la diversitat sexual i les seves realitats o l'elaboració d'un protocol de geolocalitzador ramader, entre d'altres.

Els 42 treballs han estat realitzats per alumnes d'instituts i centres de Batxillerat d'una vintena de poblacions i ciutats catalanes: Barcelona, Girona, Lleida, Terrassa, Sabadell, Cardedeu, Sant Pere de Vilamajor, Mataró, Malgrat de Mar, Prats de Lluçanès, Solsona, Amposta, Palafrugell, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Balaguer, Sant Boi de Llobregat, Tordera, Roda de Ter, Vilafant, Figueres, Hostalric, Puig-reig, Manresa i Sant Vicenç de Montalt.

Els primers premis de cada àmbit han obtingut com a premi la matrícula gratuïta per cursar el primer curs de Grau a la UAB, així com una tauleta. Pels segons premis, una tauleta, pels tercers, un disc dur, i per les mencions, un diploma.