contador de visitas gratis AMICS UAB-Visita a l'ITER

Visita a l'ITER

El dilluns 28 de juny a les 11 hores es realitzará la visita a l'ITER de França. Per motius sanitaris no podem proporcionar un autobús, cadascú haurà d'arribar amb els seus propis mitjans. Si voleu compartir cotxes podem posar amb contacte.

L'International Thermonuclear Experimental Reactor (ITER) en català (Reactor Termonuclear Experimental Internacional), és un experiment científic a gran escala que intenta produir un plasma de fusió que tingui deu vegades més potència tèrmica que la potència necessària per escalfar el plasma. Com a sistema de reactor, l'ITER serà equivalent a un reactor de potència zero (net).

ITER, a més, significa el camí en llatí, i aquest doble sentit reflecteix el paper de l'ITER en el perfeccionament de la fusió nuclear com una font d'energia per a usos pacífics i innovadors. Els participants en el disseny conceptual d'activitats de l'ITER van triar aquesta paraula per expressar les seves esperances comunes en què el projecte podria conduir al desenvolupament d'una nova forma d'energia.

És un projecte de gran complexitat ideat el 1986 a l'URSS (Tokamak), per demostrar la factibilitat científica i tecnològica de la fusió nuclear. L'ITER s'està construint a Cadarache (França) i costarà 24 000 milions d'euros aproximadament, convertint-lo en el cinquè projecte més costós de la història, després del Programa Apol·lo, de l'Estació Espacial Internacional, del Projecte Manhattan i del desenvolupament del sistema GPS.

Inscriu-te ràpid, només hi ha 12 places disponibles!! Important: La jornada es realitzarà en anglès. El preu de l'activitat és gratuïta, però els assistents que no siguin socis d'AmicsUAB han d'abonar 2€ per la reserva.

Per motius sanitaris no podem proporcionar un autobús, cadascú haurà d'arribar amb els seus propis mitjans. Si voleu compartir cotxes podem posar en contacte.

ITER