contador de visitas gratis AMICS UAB-Benvinguts a AmicsUAB

Benvinguts a AmicsUAB

AmicsUAB és una entitat que acull tota persona que vulgui ser amiga de la UAB, ja sigui perquè té un vincle amb la Universitat (exestudiants, professors, investigadors) i vulgui aprofundir-lo o com persones externes que simplement estiguin interessats a formar part de la família UAB. El seu objectiu principal és promoure una relació activa i oberta entre la Universitat i la Societat, sent un pont de coneixement entre les dues. L’organització fomenta la transferència de coneixement, alhora que ofereix serveis de la Universitat, i altres entitats, als socis i a les empreses.  

Activitats

Actualment, l'organització treballa en les següents activitats:

Càpsules de coneixement

Les càpsules de coneixement consisteixen en vídeos curts protagonitzats per un expert diferent cada cop. Els vídeos tenen una duració d’entre 2 a 5 minuts i es penjaran al nostre canal de Youtube i a les nostres xarxes socials amb una freqüència setmanal.  

Les càpsules de coneixement tenen la finalitat de donar veu a tots els investigadors de la UAB

Visites Culturals

L’entitat organitza un cicles cultural per semestre. Cada cicle té 4 sortides diferents que giren al voltant d’una temàtica comuna. S’exploren dues entitats de la UAB i a dues externes. El Cicle acaba amb un Universitat Opina.

La Universitat Opina

L’objectiu del projecte és apropar el coneixement generat a les universitats catalanes a la societat. Per aconseguir-ho, s'organitzen conferències de debat sobre diversos temes d'actualitat (economia, feminisme, política, salut...) en què participen professors de les universitats catalanes i altres experts.

Actualment les seus de referència per La Universitat Opina són l'Ateneu Barcelonès, el Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Casa Convalescència, la Biblioteca Mestre Martí Tauler (Rubí), l’Aula Bordeta.

A part de les jornades programades des de l'entitat, AmicsUAB es compromet a organitzar conferències, amb ponents de la UAB, sobre temàtiques específiques a les associacions de veïns, ateneus i entitats cívico-culturals que ho sol·licitin. 

Sopars-Tertúlia Claris

Els Sopars Claris son un espai de reunió informal entre empresaris, catedràtics i personalitats.

 Es fan una vintena de trobades anuals dividits en 6 cicles: Salut, Comunicació, Política i Societat, Tecnologia, Infraestructures i Europa.

Cada cicle tindrà unes 3 tertúlies repartides durant l’any. El nombre màxim d’assistents serà 30:

- 1/3 de l’entorn UAB i de la fundació Catalunya Europa

- 1/3 empresaris i autoritats del sector públic de la temàtica

- 1/3 empreses que tenen conveni amb AmicsUAB

Festa AmicsUAB

Cada any se celebra la Festa AmicsUAB en el mes de la seva creació, el novembre. En aquesta celebració es lliuren els premis:

Amic dels Amics  a persones que destacant per la seva trajectòria professional i personal

Col·lectiu UAB a una organització o centre de l’Esfera UAB en reconeixement a la seva tasca

Amic de les Biblioteques concedit per les Biblioteques de la UAB

Anteriorment, es donaven els premis de “Premi Universitat-Empresa” i “Premi Universitat-Societat” per part del Consell Social

Durant la Festa es fa una campanya de recaptació a benefici d’un projecte, cada any un de diferent, de la Fundació Autònoma Solidaria (FAS).

Channel

El Channel d'amics de la UAB consisteix en una tertúlia a tres bandes sobre un tema específic. Col·laborant amb una entitat de la UAB com l'ICE, l'IRTA, les biblioteques, etc. per triar la temàtica especifica. S'escullen tres ponents: un representant de l'entitat, un expert de la UAB i un infuencer o persona externa a la Universitat, i un moderador que condueix l'acte. L'acte es fa de forma telemàtica per zoom i es retransmet en directe per YouTube, acostuma a durar 1 hora i es deixen 30 minuts extres perquè els assistents facin preguntes a través dels comentaris de YouTube o el WhatsApp d'AmicsUAB.

Organització

AmicsUAB té un òrgan de decisió i l'òrgan executor.

Assemblea General

Formen part de l’assemblea tots els socis d’AmicsUAB. Es reuneixen un cop a l’any per marcar les línies de treball que s’han de seguir i aprovar els comptes de l’entitat.

Junta Directiva

L'òrgan executor és la Junta Directiva formada per 10 personalitats de dintre i fora de la Universitat, com catedràtics i/o empresaris del territori d’influència de la UAB. La Junta Executiva és dirigida per un president, actualment ho és la Susanna Baqué.

La Junta és escollida amb una votació d’una llista tancada a l’assemblea amb un mandat de 4 anys.

Equip tècnic

L’Equip tècnic compte amb una Secretaria Executiva i amb dos departaments, el de comunicació i el de marketing.