contador de visitas gratis AMICS UAB-AmicsUAB commemora els 50 anys de la Universitat

AmicsUAB commemora els 50 anys de la Universitat

AmicsUAB va atorgar un premi honorífic a la Universitat amb motiu del seu cinquantè aniversari a la seva festa anual, el 22 de novembre passat, on van ser guardonats també Carme Trilla, Xavier Muñoz i Juanjo Villanueva, a més del Servei d'Ocupabilitat. Els premis "Amics de les Biblioteques" van ser per a Francisco Rico, Eduardo Rojo i, a títol pòstum, Jesús Moncada.

Margarita Arboix, rectora de la UAB, va rebre la distinció en nom de la institució tot afirmant que aquests cinquanta anys de recorregut s'han caracteritzat pel compromís de la Universitat amb "els reptes socials", fet que ha permès "formar ciutadans que, des de posicions destacades, han contribuït a construir la societat". Arboix va felicitar els guardonats i va subratllar el compromís de la UAB amb la igualtat de gènere i amb l'accés al món laboral, aspecte que va ser també premiat a la festa anual de l'Associació.

La distinció al Servei d'Ocupabilitat de la UAB va ser rebuda per la vicerectora d'Alumnat i Ocupabilitat, Sara Moreno, qui va expressar el compromís de l'Equip de Govern per "seguir treballant" en l'impuls de la incorporació dels estudiants i titulats al món laboral, i per Vicenç Sellés, director del Servei, que va explicar que actualment atenen ja a 4.000 persones cada any a diferents nivells i va recordar que la UAB treballa des de fa trenta anys per assegurar una inserció laboral "adaptada a la formació universitària rebuda".Amics dels Amics i de les Biblioteques

Carme Trilla, especialista en habitatge, va rebre el premi "Amic dels Amics" congratulant-se per sentir-se "acompanyada" amb aquesta distinció en la "preocupació per una problemàtica" com és l'habitatge: "com més compartim aquest compromís, més possibilitats tenim de trobar-ne una solució". Per la seva banda, Xavier Muñoz, antic membre del Consell Social i expresident de l'Associació d'Amics de la UAB, va evocar el seu recorregut professional i institucional i va recordar com es va implicar en la UAB i com es va gestar la creació de l'Associació. I Juanjo Villanueva, professor emèrit del Departament de Ciències de la Computació, va exterioritzar el "plaer i el privilegi" que ha suposat la seva vinculació a la UAB i va recordar la creació del Centre de Visió per Computador com a un centre de recerca de característiques singulars, així com l'elaboració de la candidatura exitosa de la UAB al projecte Campus d'Excel·lència Internacional.

La festa anual de l'Associació d'Amics de la UAB va servir també, com a les darreres edicions, per fer lliurament del premi "Amics de les Biblioteques", que atorga el Servei de Biblioteques de la UAB. Van ser guardonats l'escriptor Jesús Moncada, a títol pòstum; Eduardo Rojo, catedràtic de dret del treball i de la seguretat social; i Francisco Rico, catedràtic de filologia espanyola, qui va parlar en nom dels tres premiats. Rico, va afirmar que les seves contribucions al fons bibliogràfic de la institució són en art una mostra "d'agraïment" a la UAB.La festa va comptar també amb les intervencions del president del Consell Social de la UAB, Gabriel Masfurroll, que va felicitar tots els premiats per una institució on, com va afirmar, "cada dia s'aprenen coses noves", i del president de l'Associació d'Amics de la UAB, Francesc Cayuela, que va anunciar que, l'any vinent, es commemorarà també el trentè aniversari de l'Associació.

 VÍDEO DE LA FESTA

 FOTOGRAFIES DE LA FESTA

Festa Anual Amics 2018