contador de visitas gratis AMICS UAB-Estudiants de la UAB guanyen la competició Ecotrophelia

Estudiants de la UAB guanyen la competició Ecotrophelia

L'equip Tricube, format per cinc estudiants del Grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments, que s'imparteix a la Facultat de Veterinària de la UAB, ha guanyat la XI edició dels Premis Ecotrophelia Espanya 2020, una competició d'estudiants que té com a objectiu la creació de nous productes alimentaris eco-innovadors organitzada per la Federació Espanyola d'Indústries d'Alimentació i Begudes (FIAB).

Després de passar una fase de selecció, un total de sis equips –dels quals tres eren de la UAB- van ser seleccionats per participar en el concurs, que es va celebrar el dijous 10 de setembre a la Fundació Alícia. Cada grup va presentar el seu producte, que havia de complir una sèrie de criteris concrets: havia de ser innovador en alguna de les seves fases (concepte, aspectes tècnics, formulació, envasat), mantenir la perspectiva mediambiental, ser comercialitzable i apte per al consum humà.

L’equip guanyador -format per les estudiants de la UAB Sílvia de Ferrater Huertas, Núria De Francisco Camprubí, Martina Font Pi, Anna Julià Navarro i Elisabet Sales Carol- ha creat un postre gourmet que té la forma de petit cub, compost per tres capes gelificades amb una estructura consistent a base de iogurt, xocolata negra i crema catalana.

Amb aquest premi, passaran a competir al costat de la resta de guanyadors d'altres països europeus en l'edició europea de Ecotrophelia Europa, que se celebrarà el proper 18 d'octubre a la seu de ANIA, per triar el millor producte d'alimentació i begudes de tot Europa.

No és la primera vegada que els estudiants de la Facultat de Veterinària destaquen en aquest concurs per la qualitat dels seus treballs: en l’edició del 2019 l'equip GoChick, format per estudiants de quart curs del Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments de la UAB, va aconseguir el segon premi amb un producte vegetal compost per dues elaboracions diferents a partir del cigró; i el 2016, un grup de la UAB va quedar en primera posició amb el producte Garlicado.

Per més informació, visita la Sala de Premsa de la UAB