contador de visitas gratis AMICS UAB-Fes-te la prova ràpida del VIH gratuïtament

Fes-te la prova ràpida del VIH gratuïtament

L’1 de març és el Zero Discrimination Day, dia mundial representatiu en la lluita contra l'estigma que pateixen les persones amb VIH. En molts països, les lleis creen diferències en el tracte entre persones, moltes queden excloses dels serveis bàsics o pateixen restriccions en el seu dia a dia per la seva condició. Aquestes lleis són discriminatòries; neguen els drets humans i les llibertats fonamentals. 

Concretament, el desconeixement sobre el VIH i la sida continua generant pors i prejudicis que generen situacions de discriminació, tant en l'àmbit social, mèdic, jurídic, com laboral. El Comitè 1 de Desembre, plataforma unitària d’entitats dedicades al VIH i la sida, dedica els seus esforços a reivindicar els canvis polítics necessaris per eliminar aquesta discriminació, a més d’altres accions vinculades a l’atenció i les cures de les persones afectades. 

Un any més el programa de Salut, se suma a la reivindicació contra l’estigma de les persones amb VIH, i per això convida a alumnat, PAS i PDI a les accions que tindran lloc durant aquesta setmana per conscienciar sobre el VIH i la SIDA al nostre Campus:

  • Webinar Veus de VIHda. Fck Stigma, del Comitè 1 de Desembre, on persones amb VIH explicaran les seves experiències en primera persona. Tindrà lloc el dia 1 de març de 17 a 19 hores. Uns dies abans, la FAS publicarà l’enllaç d’accés a les xarxes socials, no cal inscripció prèvia. 
  • Campanya de proves ràpides, al Centre de Recursos (pl. Cívica, al costat de la farmàcia), els dies 1 i 2 de Març en horari de 10 a 18 hores. Si vols fer-te la prova, has d’inscriure’t amb aquest formulari: https://forms.gle/TqNzfU67k2dJdB4h9. Un cop t'hagis inscrit et contactarem per concretar el dia i l'hora. Per aquesta campanya, el programa de Salut col·labora amb Actua Vallès, entitat del territori que treballa la salut sexual. Com als darrers anys, les seves professionals s’encarregaran de realitzar les proves al campus en les dates indicades. 

Us recordem que la prova ràpida del VIH és gratuïta i confidencial, i a la vegada molt necessària si creus que has estat en risc de transmissió, ja que en cas de donar positiu, és beneficiós començar a tractar-se com més aviat millor. D’aquesta manera, la majoria de les persones amb VIH viuen amb una càrrega viral indetectable, és a dir, sense desenvolupar la sida. Per qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte amb el programa de Salut a fas.salut@uab.cat

Consulta la notícia original a la pàgina del FAS.