contador de visitas gratis AMICS UAB-Grup Claris. Lluís Foix.

Grup Claris. Lluís Foix.

El periodista expert en política internacional, Lluís Foix, va ser el ponent del proper Grup Claris amb una conferència titulada 'Reflexions post eleccions 27S'.

En poques setmanes, l’opinió pública ha viscut tant les eufòries i decepcions que expressaven els partits la nit electoral de les municipals i autonòmiques, com la lentitud – carregada de gestos rituals molt propis de la vella política- de l’etapa de cerca d’acords per a formar majories absolutes, i la resolució final, en molts casos agredolça pera les formacions i per a la sensibilitat d’una àmplia capa d’electors.

Ara, amb la petita perspectiva que proporciona el desenllaç, pot efectuar-se un primer balanç, encara provisional però ja basat en dades més fiables que el simple nombre de vots obtinguts pels uns i els altres, del que han suposat les eleccions de maig. Van ser el possible punt de partida d’una nova etapa de la vida política espanyola en la que els protagonistes més decisius han passat de ser dos a quatre, a més dels partits nacionalistes. Una situació en la qual els programes electorals tenen més pes que la confiança cega entregada fins ara a alguns líders i algunes sigles.

Aquesta nova situació modifica els punts de partida de les dos properes carreres electorals a les urnes, la de les autonòmiques (també conegudes com a plebiscitàries catalanes) i les generals. En elles poden produir-se tombs o clarificacions que facin avançar bona part del que ha paralitzat els últims anys el que hauria d’haver sigut una evolució lògica dels usos i costums, pràctiques i desenvolupaments modernitzadors de la manera de fer política a Espanya.

 

Dia: Dilluns 2 de novembre

Hora: 21 hores

Lloc: Hotel Claris, carrer de Pau Claris, 150 (Mapa)