|
Des de la Universitat Autònoma de Barcelona s’està impulsant l’Aprenentatge Servei o ApS a la universitat com a metodologia d’aprenentatge significatiu, en la qual l’estudiant desenvolupa les seves competències acadèmiques mentre fa un servei a la comunitat, ja sigui en entitats socials, centres educatius o de salut, etc. Així, els alumnes que ho desitgin, podran desenvolupar aquest tipus d’aprenentatge durant els seus TFGs a partir de les propostes que hagin fet arribar les entitats socials a través de l’Oficina ApS de la UAB.
Per això, es busquen entitats que puguin identificar necessitats que tenen elles mateixes o el seu entorn, i que les traslladin en forma de projecte per tal que un estudiant de la UAB, sota la supervisió del seu tutor/a acadèmic, el pugui desenvolupar de manera que, a l’acabar el TFG, el resultat sigui d’utilitat per l’entitat.
Aquest és el quart any que es fa aquesta crida a les entitats i les propostes escollides es desenvoluparan durant el curs vinent (2022-2023). Enguany, 41 entitats i institucions públiques estan participant en aquest projecte, implicant a un total de 105 estudiants de diferents facultats i àmbits de coneixement que desenvoluparan reptes tan diversos com fer un catàleg de fauna vertebrada i invertebrada de Parcs Naturals, dissenyar una campanya gràfica per reduir l'ús de carmanyoles de plàstic a la UAB, organitzar i dinamitzar espais de lectura en una escola de Barcelona, desenvolupar una app per donar atenció a les persones vulnerables, crear materials adaptats per a persones en situació de discapacitat visual per a l'aprenentatge de la llengua catalana, fer una campanya divulgativa sobre la conscienciació de les ITS, o fer un pla de millora del benestar animal a la granja de l'equipament educatiu, entre d’altres. Les entitats col·laboradores també són molt diverses tot i que predominen entitats de l’àmbit de l’educació formal, la salut i la millora de condicions socioeconòmiques i la cohesió social.
Les entitats interessades només han d’omplir aquest formulari amb la seva proposta i l’Oficina d’ApS es posarà en contacte amb elles. El termini màxim per a la recepció de propostes és el 4 de març.
Aquest any, a més, es realitzarà una sessió informativa per aquelles entitats/centres que vulguin aprofundir o tingueu dubtes sobre el formulari en concret o sobre el procés general que seguiran les propostes presentades. La sessió, que tindrà lloc el dijous 17 de febrer a les 13h, tindrà una durada d’1h aproximadament, serà en format virtual i requerirà inscripció prèvia que es pot efectuar aquí.