contador de visitas gratis AMICS UAB-Visita d'AmicsUAB al Centre de Visió per Computador (CVC) de la UAB

Visita d'AmicsUAB al Centre de Visió per Computador (CVC) de la UAB

El passat 24 d'abril, vam tenir el privilegi de visitar el Centre de Visió per Computador (CVC) a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El CVC és un prestigiós centre de recerca fundat el 1995 per la Generalitat de Catalunya i la UAB, situat al Campus de Bellaterra.

 

La visita va començar amb una detallada presentació sobre la missió i les activitats del CVC. Aquest centre és especialitzat en la recerca i el desenvolupament de tecnologies avançades de visió per computador, amb aplicacions que van des de la medicina fins a la conducció autònoma i l'art generatiu.

Durant la visita, es van destacar diverses aplicacions pràctiques i projectes innovadors:

  • Broncoscòpia Virtual: Els membres d'AmicsUAB van presenciar una demostració de la broncoscòpia virtual, una aplicació de la visió per computador que permet explorar virtualment l'interior dels bronquis i pulmons, facilitant diagnòstics mèdics.
  • 'Carla' el simulador de Conducció per a Cotxes Autònoms: Es va presentar 'Carla', un simulador de conducció utilitzat per entrenar i provar algoritmes de vehicles autònoms en entorns virtuals realistes.

  • Cotxe de Prova de Conducció Autònoma: Els assistents van poder veure 'un cotxe de prova equipat amb tecnologia de conducció autònoma.

  • Reconeixement Facial i Art Generatiu: Una màquina capaç de reconèixer expressions facials i generar obres d'art associades a aquestes expressions mitjançant intel·ligència artificial, demostrant la intersecció entre art i tecnologia.

  • Xarxa de Padrons Històrics: Es va presentar una xarxa de padrons històrics, destacant l'aplicació de la visió per computador en la preservació i anàlisi de documents i patrimoni cultural.

  • Reconeixement d'edat mitjançant Anàlisi Facial: Finalment, es va mostrar una màquina que utilitza anàlisi facial per estimar l'edat d'una persona basant-se en característiques facials.

L'experiència va ser enriquidora i reveladora per als membres d'AmicsUAB, els quals van poder presenciar de primera mà l'impacte i el potencial de la visió per computador en diverses àrees de la recerca i la innovació tecnològica. El Centre de Visió per Computador continua sent un referent en el desenvolupament de solucions avançades basades en la visió artificial, contribuint a l'avanç científic i tecnològic tant a nivell local com internacional.