contador de visitas gratis AMICS UAB-Festa AmicsUAB 2019

Festa AmicsUAB 2019

La Festa AmicsUAB 2019 es va celebrar el dijous 28 de novembre a les 19 hores al Recinte Modernista de Sant Pau al Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167 (Barcelona).

Aquesta edició va ser la disetena celebració entre l'amistad de la Universitat amb la societat. A la nostra festa sempre homenatgem a les persones que ajuden a fer gran l'espai UAB. Com cada any, es lliura el Premi Amic dels Amics destinant a persones que han tingut trajectòries destacades en relació a la Universitat; el Premi Col·lectiu UAB, a entitats de la UAB que treballen per millorar el servei de la Universitat; ambdós designats per AmicsUAB; i el premi Amics de les Biblioteques, destinat a persones que han contribuït amb el seu patrimoni o temps a les biblioteques de la Universitat, escollit per cada Biblioteca. 

L'acte va ser presentat per la Elisabet Carnicé

Premi Col·lectiu UAB 2019

Institut de Ciències i Tecnologia Ambientals- UAB

 


Premi Amic dels Amics 2019

Albert Busquets    Joan Carbonell   Maria Dolors Garcia-Ramon
         
   

                                              

Premi Amic de les Biblioteques

José Manuel Blecua   Martí Olaya   Miquel de Moragas
         
height=100%    

 

 

AmicsUAB lliura els seus premis anuals a la Festa AmicsUAB 2019

L'Associació AmicsUAB i el Servei de Biblioteques lliuren els seus premis anuals

 Fotografía final de tots els premiats amb Francesc Cayuela, president d'AmicsUAB, i la presentadora Elisabet Carnicé

 

L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals, Maria Dolors García-Ramon, Joan Carbonell, Albert Busquets, José Manuel Blecua, Miquel de Moragas i Martí Olaya (a títol pòstum) van ser distingits a la Festa AmicsUAB d'enguany, que va tenir lloc el 28 de novembre.

AmicsUAB va celebrar la seva festa anual per lliurar diversos premis a entitats i persones emblemàtiques de la Universitat, per agrair la seva gran labor. L’acte va tenir lloc al Recinte Modernista de Sant Pau a Barcelona, quan normalment es realitzava a Casa Convalescència. Van ser lliurats els premis d’AmicsUAB i els guardons Amic de les Biblioteques presidits per les paraules de la rectora, Margarita Arboix, dirigides a figures clau per a la institució. A més, es va organitzar una campanya solidària amb l’objectiu de recaptar fons per a les beques del programa #UABRefugi de la Fundació Autònoma Solidària (FAS).

L’acte va començar amb unes paraules del president d’AmicsUAB, Francesc Cayuela. Es va mostrar l’evolució de l’entitat, els nous projectes que vindran i l’agraïment a totes les persones que fan de la Universitat una gran família. D’aquesta forma, es van lliurar diversos obsequis als socis que portaven més de deu i més de vint-i-cinc anys a AmicsUAB.

 

El lliurament de premis es va iniciar amb el Premi Amic de les Biblioteques, que distingeixen persones que han fet una aportació destacada al fons bibliogràfic de la UAB. El filòleg José Manuel Blecua, exdirector de la Reial Acadèmia Espanyola, va agrair el premi i va manifestar l'orgull per tenir el carnet número dos de l'Associació AmicsUAB. Miquel de Moragas, catedràtic honorari del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura, va destacar entre els seus agraïments la tasca realitzada pel Servei de Biblioteques de la UAB. I les familiars de l'escriptor Martí Olaya, que va ser distingit a títol pòstum, van expressar que se senten "realment amigues de la UAB".

El Premi Col·lectiu d'AmicsUAB va recaure en l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB i va ser recollit pels professors Xavier Gabarrell, director actual del centre, i Joan Martínez Alier, que van subratllar en la seva intervenció el "cas extraordinari" d'internacionalització que representa l'ICTA, que aplega un cos investigador de gran qualitat i de molt diversa procedència.

Els Premis Amic dels Amics van distingir tres persones amb una llarga vinculació a  la Universitat. La geògrafa Maria Dolors García-Ramón va destacar el paper de la UAB en el desenvolupament de la perspectiva de gènere en l'àmbit acadèmic, tot afirmant que "si no et poses les ulleres de gènere, el patriarcat et sembla natural". Joan Carbonell, degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, va fer una lloança de la tasca docent i va agrair tant a la UAB com als instituts de secundària on havia exercit la docència prèviament que li hagin permès ser "feliç i fecund". Finalment, Albert Busquets va reivindicar que "un gerent sense un bon equip no és res" i va retre homenatge al cos de personal d'administració i serveis que el va acompanyar durant la seva etapa com a gerent de la UAB, als anys setanta i vuitanta.

 

A les intervencions institucionals, Gabriel Masfurroll, president del Consell Social de la UAB, va alertar de la situació econòmica que travessa actualment la institució. Va denunciar que "la UAB no es mereix el tracte que rep", va asseverar que "el 2020 serà un any difícil" i va reclamar la solidaritat de la societat perquè "ara és quan necessitem ajuda dels amics de debò". I la rectora de la UAB, Margarita Arboix, va agrair a l'actual president de l'Associació AmicsUAB i als anteriors la tasca realitzada per aquesta entitat a favor de la imatge de la Universitat. Va qualificar les persones premiades com una "gent molt estimada" per la institució i va donar les gràcies "a totes les persones que fan possible que la UAB sigui una universitat d'èxit".

La cerimònia, que va ser presentada per la periodista Elisabet Carnicé i va comptar amb l'actuació del Cor de Cambra de la UAB. Va estar marcada també per un acte solidari amb una recaptació per al programa Beques #UABRefugi que gestiona la Fundació Autònoma Solidària, què permet atorgar ajuts a estudiants refugiats que cursen alguna titulació a la UAB. A més, AmicsUAB aportarà a la recaptació la totalitat de la primera quota anual dels nous membres que es van associar durant l'acte.