contador de visitas gratis AMICS UAB-Iniciatives innovadores d'Educació Oberta de la UAB: OpenLabs i TEDxUABBarcelona

Iniciatives innovadores d'Educació Oberta de la UAB: OpenLabs i TEDxUABBarcelona

Del 7 a l’11 de març se celebra l’Open Education Week, una iniciativa anual d'abast global que pretén conscienciar sobre els avantatges que aporta a la societat implementar els recursos i les pràctiques educatives en obert

Et convidem a participar a les xerrades que el Servei de Biblioteques i el CORE d’educació i ocupabilitat hem preparat per promoure l’educació oberta.

Data: 9 de març de 2022 d’12 a 13:30 h

Ponents:

Alfons Miás Miás – coordinador dels UABOpenLabs. Departament de Desenvolupament estratègic de l’àrea de recerca de la UAB. Gestor d’espais de creació i de processos. Gestor cultural i llicenciat en historia de l’art.

David Hernández Salazar – Tècnic en disseny i innovació estratègica a la unitat d’emprenedoria del Parc de recerca de la UAB. Enfocat en processos creatius i d'innovació. Dissenyador industrial i investigació en disseny i innovació.

Adreçat a: Comunitat universitària (PDI, PAS i Estudiants)

Descripció: Explicació de dues experiències innovadores que estan desenvolupant-se al campus de la UAB que s’alineen amb l’educació oberta. Al final hi haurà un torn obert de preguntes.

•    OpenLabs: què són i quins espais hi ha, en quin context de la UAB s’engloba: innovació oberta UAB, com s’organitzen i quina és la forma de treball: treball col·laboratiu, cooperatiu de tota la comunitat universitària i territori... intercanvi de pràctiques educatives i de projectes. Coideació entre participants. Capacitació d’eines indústria 4.0 apropar a la tota la població (democratització d’aquestes eines)... , quina perspectiva d’educació oberta engloben? Dimensions bàsiques d'obertura (accés, contingut, pedagogia, reconeixement, col·laboració i recerca). Com es pot adreçar la comunitat universitària a aquests laboratoris.

•    TEDxBarcelona: què és, quin objectiu té aquesta plataforma i les xerrades que s'hi fan, com participar-hi, com contribueixen a l'educació oberta i quin impacte tenen. Una vegada fet aquest marc general es concreta amb la iniciativa TEDxUABBarcelona: objectiu, concurs, el tema “Pensament innovador”, la formació als 6 o 8 millors i animar-los a què es presentin a futures edicions de la UAB, si és el cas.

Idiomes: Català i Castellà

Modalitat: Telepresencial a través de Teams. Incorpora't a la sessió a través d'aquest ENLLAÇ.

No cal inscripció prèvia. 

Certificats d’assistència: Sí

 

Consulta la notícia original a la sala de premsa de la UAB.