contador de visitas gratis AMICS UAB-Maria Dolors Garcia Ramon

Maria Dolors Garcia Ramon

Nascuda a Gandia, València,  Maria Dolors Garcia Ramon va arribar a Barcelona amb quatre anys. Va cursar la carrera de Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona. Un cop acabada la carrera va decidir continuar la seva formació a la Universitat de Berkley als Estats Units on va poder conèixer el famós geògraf Dr. Sauer,  el deixeble del qual, el Dr. Parsons li van dirigir la tesis del màster.

Tornant a Barcelona va entrar la acabada de crear Universitat Autònoma de Barcelona on ha desenvolupat tota la seva vida professional. Des d’allà i gràcies a les seves nombroses estades a l’estranger ha estat pionera  en la introducció de la geografia radical i de gènere.

El 1988  va cofundar  amb Janet Momsen i Janice Monk  un grup de treball de geografia de gènere dins la Unió Geogràfica Internacional. Un any abans havia creat el grup de recerca de Geografia de Gènere a la UAB que va dirigit fins a la seva jubilació.

Pionera i innovadora la seva prolífica carrera s’ha vist plasmada en 12 llibres i més de 100 publicacions científiques. Trajectòria reconeguda amb els dos premis més prestigiosos en el món geogràfic:  El Laureat  d’Honneur de la Unió Geografica Internacional i també l’anomenat el “Nobel” de la Geografia.