contador de visitas gratis AMICS UAB-“La cumbre es el camino” la millor pel·lícula de la 12th Edition del BCN Sports Film Festival

“La cumbre es el camino” la millor pel·lícula de la 12th Edition del BCN Sports Film Festival

La celebració va ser al Museu Olímpic de l’Esport Joan Antoni Samaranch. Durant la nit es va fer l’entrega de diferents premis als millors llargmetratges de cada categoria.

El president de la Fundació Barcelona Olímpica i regidor d’Esport, David Escudé, va entregar el premi “Àmfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula a “La cumbre es el camino”. Álvaro Sanz i Javier Palacios, director i productor, han volgut narrar l’aventura de tres nois amb discapacitat intel·lectual que volen sortir de la rutina, trencar barreres i viatjar des d’Albacete fins al Nepal. L’objectiu dels tres personatges era poder caminar des de Lukla fins arribar al Camp Base de l’Everest, a més de 5.600m.

L’obra xinesa “RUN! SHUNZI”, dirigida per Chunliang Zhao i produïda per Shanshan Zou, va guanyar el premi especial del jurat. La producció ha estat inspirada en l’experiència personal de Zhang Deshun membre de l'equip nacional de marató femení de la Xina. La protagonista de la història, Shunzi, somia en convertir-se en corredora i durant tota la pel·lícula es segueix el seu viatge cap al cim de la muntanya.

La gran diversitat de guardons és el que caracteritza el festival. Entre ells es troben els següents:

- Premi a la millor producció documental, MESSI, EL DESÈ ART, producció catalana dirigida per Jordi Ramos, Xavi Torres i Santi Padró i produïda per Televisió de Catalunya – CCMA S.A.

- Premi a la millor producció documental, LOS OTROS. LA VERDAD DE MÍRIAM, producció espanyola dirigida per Jose Larraza i produïda per Ander Gómez.

- Premi a la millor pel·lícula de ficció, ASCENSO, producció del director Juanjo Giménez.

- Premi a la millor pel·lícula d’Esports d’Aventura, BALANDRAU, L’INFERN GLAÇAT, producció catalana dirigida per Guille Cascante i produïda per Tono Folguera, Guille Cascante, Montse Armengou, Sergi Moreno (Lastor Media, Goroka, TV3).

- Premi Esport com a Eina de Cooperació, CHARLIE SURFER, producció noruega i irlandesa dirigida per Pia Strømme

- Premi a la millor pel·lícula d’animació, COMEBACK, producció letona dirigida i produïda per Vladimir Leschiov.

Així doncs, conclou la 12ª edició del BCN Sports Film Festival amb el discurs de Mireia Vicente, periodista de TV3, qui ha estat la mestre de cerimònies.