contador de visitas gratis AMICS UAB-Les Biblioteques de la UAB incorporen un sistema d'identificació per radiofreqüència per l'autoprèstec

Les Biblioteques de la UAB incorporen un sistema d'identificació per radiofreqüència per l'autoprèstec

Ja es troba disponible a la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General, la Biblioteca de Ciència i Tecnologia i la Biblioteca de Veterinària la tecnologia RFID. Aquesta permet agilitzar el préstec de documents per tal que l’usuari pugui completar el procés de prèstec de forma autònoma. D’aquesta manera, es milloren exponencialment els sistemes de seguretat del fons. Altrament, augmenta la facilitat d'identificació i inventari dels documents.

L’RFID és una tecnologia que és capaç de transmetre una sèrie de dades a través d’ones de ràdio. Mitjançant els lectors i xip que conté es pot substituir l’antic sistema de codis de barres i instal·lar la nova tecnologia. Durant tot el 2021 s’ha estat preparant el canvi i s’ha posat en marxa l’etiquetatge de 140.000 documents. A més a més, s’han incorporat a les biblioteques màquines d’autoprèstec que ja funcionen amb normalitat.

Es prevé que aquest sistema es continuï desenvolupant durant el 2022 i 2023 perquè totes les biblioteques que formen part del Servei de Biblioteques de la UAB el tinguin a la seva disposició.